vårt sortiment

Vi är ett hantverksbageri som bakar från grunden i vår stenugn

Vårt sortiment består av allt från tårtor, fikabröd, kakor och surdegsbröd till smörgåstårtor, pajer, sallader och smörgåsar.

Vi har ett brett och varierande sortiment av surdegsbröd och vi bakar även tekakor, brödkakor, baguetter, smörfrallor m.m. Bland våra stenugnsbakade surdegsbröd hittar du bland annat Frösuris, Valnöt och Honung.

Vi erbjuder även söta bröd såsom kanel- och kardemummabullar, kransar och längder. En favorit är vår vaniljbulle med vår egenkokta vaniljkräm med äkta vanilj.

Dessutom ett stort utbud av kakor och bakverk så som bakelser, biskvier, morotskaka, kladdkaka, brownie, kolapaj, hallongrottor och småkakor. 

Vårt tårtsortiment varierar efter säsong, nu erbjuder vi dessa tårtor:

Prinsesstårta

Hallon/citron

Choklad/Passionsfrukt

Hallon/Passionsfrukt

Choklad/saltkola

Choklad/hallon

När det gäller specialtårtor eller någon extra garnering är det alltid bäst att komma in till vårt bageri och prata med oss, eller att ringa.

Våra smörgåstårtor finns som längd (4 bit), 8 eller 12 bit i sorterna Skinka eller Skagen. Självklart gör vi alla fyllningar själva och vi använder bara svenska och gärna närproducerade råvaror!

 

 

Stenugnsbakat surdegsbröd

Att baka bröd i stenugn är ett gammalt sätt att baka som innebär att brödet får en godare, mer smakrik och fuktbevarande skorpa runt om hela brödet. Många av våra bröd innehåller surdeg. Surdeg är en deg som innehåller levande jästkultur och mjölksyrabakterier, som bland annat motverkar stressmage och stärker immunförsvaret. Surdegen gör brödet nyttigare då den gör så vår kropp bättre kan ta upp och öka upptaget av mineraler, exempelvis kalcium, zink och järn. Förutom den fantastiska smaken surdegen bidrar med, gör den även att brödet håller sig färskt och saftigt längre.

Vi bakar på närproducerat mjöl från Västerängen, som är ett ekologiskt småbruk i Klämmesbo utanför Tidaholm. De bedriver ekologisk odling enligt KRAV regler och odlar framförallt gamla vetesorter med höga halter av proteiner, mineraler och vitaminer som spelt (dinkel), Ölandsvete och Emmer. Vi bakar även på mjöl från Wästgötarna som består av flera gårdar runt om i norra Västergötland där de bedriver odling enligt KRAV.

 

Allergener

Alla våra produkter kan innehålla spår av gluten, nötter, ägg, och laktos. Vi kan givetvis erbjuda produkter utan t.ex. nötter och laktos, men all vår produktion sker samtidigt i samma lokal. Spår av allergener kan därför alltid förekomma hur noggrant vi än arbetar för att förhindra detta.

Fråga oss gärna om allergier så hjälper vi er.

 

Kontakta oss för beställning

Ring eller maila till oss med din beställning.

Telefon: 0502-130 80

Mail: info@turbinentidaholm.se