Om oss

Välkomna till vårt Stenugnsbageri och Kafé Turbinen i Tidaholm!

Om oss

Stenugnsbageri & kaffestuga

På Turbinen bakar vi i vår stenugn som är hjärtat i bageriet. Vi bakar surdegsbröd, bullar, kakor, tårtor, smörgåstårtor m.m. Vi lagar även mat från grunden, gärna med lokala råvaror i vårt kök, Vi har öppet varje dag under sommartid juni-augusti. Under vintern har vi öppet vid större evenemang som Fars dag, julmarknad, Quiz osv. 

Turbinens ståtliga tegelbyggnad är från 1930-talet och här kan ni njuta av god mat och fika där vi har gott om sittplatser inomhus och utomhus har vi en stor servering precis vid vattnet.

Sommartid driver vi även Kaffestugan som ligger strax bredvid Turbinen och vid ån Tidan på Turbinhusön. När du besöker Kaffestugan kan du njuta av fika i den väl bevarade smedstugan från tidigt 1800-tal som är tidsenligt inredd. Vill du sitta ute så finner du en stor härlig uteservering i grönskande natur vid det porlande vattnet. I Kaffestugan har vi ett stort sortiment av glass, men även våfflor, bullar, kakor och kaffe.

På Turbinhusön finns smedstugor och bruksbostäder som är inredda i sekelskiftesstil från slutet av 1700-talet.  De gamla smedstugorna som ger ön dess karaktär flyttades till sin nuvarande plats på Turbinhusön under 1940-talet. Genom flytten bevarades de gamla stugorna för eftervärlden eftersom de ansågs tillhöra Tidaholms historiska arv. Smedstugan längst åt sydväst är Kaffestugan som invigdes år 1968 som kafé.

Turbinhusön omringas av ån Tidan och är en av ortens stora besöksmål med sin grönskande miljö. Kaffestugan ingår i den stugmiljö som ger Turbinhusön dess karaktär. Sommartid bedrivs verksamheter i flera av stugorna samt i Turbinhuset som numera är omgjort till konsthall. 

Läs mer om Turbinhusön på Tidaholms turistbyrås hemsida.

https://www.vastsverige.com/tidaholm/sevardheter/turbinhuson/

Följ Turbinen Tidaholm på facebook och instagram @turbinentidaholm.se

Sommartid kan du följa Kaffestugan på instagram @kaffestuganturbinhuson

Image
Image
© 2018 JoomShaper, All Right Reserved