vårt sortiment

Meny Turbinen

Image
Image

Vårt sortiment består av allt från tårtor, fikabröd, kakor och surdegsbröd till smörgåstårtor, pajer, sallader och smörgåsar.

Vi har ett brett och varierande sortiment av surdegsbröd och vi bakar även tekakor, brödkakor, baguetter, smörfrallor m.m. Bland våra stenugnsbakade surdegsbröd hittar du bland annat Frösuris, Valnöt och Honung.

Vi erbjuder även söta bröd såsom kanel- och kardemummabullar, kransar och längder. En favorit är vår vaniljbulle med vår egenkokta vaniljkräm med äkta vanilj.

Dessutom ett stort utbud av kakor och bakverk så som bakelser, biskvier, morotskaka, kladdkaka, brownie, kolapaj, hallongrottor och småkakor. 

Vårt tårtsortiment hittar du under fliken "Tårtor". Har du särskilda önskemål hör av dig till oss!

Våra smörgåstårtor finns som längd (4 bit), 8 eller 12 bit i sorterna Skinka eller Skagen. Självklart gör vi alla fyllningar själva och vi använder bara svenska och gärna närproducerade råvaror!

 

 

Stenugnsbakat surdegsbröd

Att baka bröd i stenugn är ett gammalt sätt att baka som innebär att brödet får en godare, mer smakrik och fuktbevarande skorpa runt om hela brödet. Många av våra bröd innehåller surdeg. Surdeg är en deg som innehåller levande jästkultur och mjölksyrabakterier, som bland annat motverkar stressmage och stärker immunförsvaret. Surdegen gör brödet nyttigare då den gör så vår kropp bättre kan ta upp och öka upptaget av mineraler, exempelvis kalcium, zink och järn. Förutom den fantastiska smaken surdegen bidrar med, gör den även att brödet håller sig färskt och saftigt längre.

Vi bakar på ekologiskt och närproducerat mjöl från Wästgötarna, som består av flera gårdar runt om i norra Västergötland där de bedriver odling enligt KRAV. De odlar framförallt gamla vetesorter med höga halter av proteiner, mineraler och vitaminer som Spelt och Ölandsvete. 

 

Allergener

Alla våra produkter kan innehålla spår av gluten, nötter, ägg, och laktos. Vi kan givetvis erbjuda produkter utan t.ex. nötter och laktos, men all vår produktion sker samtidigt i samma lokal. Spår av allergener kan därför alltid förekomma hur noggrant vi än arbetar för att förhindra detta.

Fråga oss gärna om allergier så hjälper vi er.

 

Kontakta oss för beställning

Ring eller maila till oss med din beställning.

Telefon: 0502-130 80

Mail: info@turbinentidaholm.se

Image
Image
© 2018 JoomShaper, All Right Reserved